Министерството на икономиката обяви начало на инициатива за създаване на

...
Министерството на икономиката обяви начало на инициатива за създаване на
Коментари Харесай

Създават дигитален експортен хъб за българския бизнес

Министерството на стопанската система разгласи начало на самодейност за основаване на цифров експортен хъб в поддръжка на българския експорт, който е обиден от рецесията с COVID-19, оповестиха от ведомството. Идеята е планът да се осъществя със съдействието на българския бизнес и комерсиалните представители зад граница.

Това стана ясно по време на видеоконферентна връзка сред министъра на стопанската система Лъчезар Борисов, представителите на бизнеса у нас и сътрудниците по търговско-икономическата активност.

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов даде обещание тази концепция да се осъществя в най-кратки периоди. По време на среща сред него представителите на бизнеса у нас и сътрудниците по търговско-икономическата активност бяха дадени оферти портфолиото на компаниите и предлаганите от тях услуги да бъде на британски език, с цел да са по-достъпни за всички консуматори в международен мащаб. По думите на икономическия министър макар позитивните равнища на индикаторите на вътрешно ползване и вложенията в страната, основаването на сходна платформа е необходимо и е обусловено от спада на българския експорт през третото тримесечие на 2020г., който бе най-засегнат от разпространяването на коронавирусната зараза по света.

Борисов подсети, че точно в изискванията на рецесия всички би трябвало да солидализираме напъните си и да проявим еластичност и креативност, с цел да спомогнем оптимално бързо всеки един бранш от стопанската система ни да възвърне позициите си.

Както е известно българският експорт се намали с 7,6% на годишна база през първите 9 месеца на 2020 година – при износа за трети страни понижението е 11,2%, а при износа за страните от Европейски Съюз – 5,7%.              
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР