Министерството на икономиката и индустрията за подбор на кандидати за

...
Министерството на икономиката и индустрията за подбор на кандидати за
Коментари Харесай

Държавата търговски представители за 23 държави

Министерството на стопанската система и промишлеността за асортимент на претенденти за 23 свободни позиции за търговски представители в службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на България.

8 от позициите за страни от Европейския съюз, 13 - за страни отвън Европейски Съюз, и 2 - за страните от Общността на самостоятелните страни (ОНД).

Документи се одобряват до 3 ноември, в това число.

" Създадохме условия за провеждането на транспарантни процедури на конкурентен принцип. Обявяваме състезанията пред цялата общност, с цел да могат да аплайват всички готови хора с експертиза ", твърди икономическият министър Богдан Богданов . Той чака с новите лица България да стане по-разпознаваема като капиталова дестинация за развиване на бизнес, а те да допринесат и за подкрепяне на износа на българските компании към непознати пазари. Според Богданов е основно за развиването на икономическите ни връзки да имаме търговски представители по света, които да работят в полза на българския бизнес, както и да се ползват ясни критерии за мониторинг на свършената от тях работа. " Години наред в страни, които са значими търговски сътрудници на страната ни, не сме били показани със СТИВ, което се е отразило отрицателно на двустранните стопански връзки ", разяснява икономическият министър.
 Държавата търси 16 търговски представители
Държавата търси 16 търговски представители

Новите процедури за търговски аташета ще се организират по-прозрачно

За пръв път в комисията, която ще прави оценка претендентите, че вземат участие представители на Министерството на външните работи (МВнР), на национално показаните работодателски организации, на просветителните институции, на неправителствените организации и специалисти от научните среди. В комисията ще вземат участие единствено хора с потвърден опит и експертиза в областите на външноикономическото съдействие, търговията, вложенията, бизнес средата, интернационалното право и други, поради предмета на активност на СТИВ.

Кандидатстващите в състезанието за търговски представители би трябвало да имат висше обучение с добита магистърска степен , да владеят свободно езика на страната, за която аплайват, както и британски език. Изискват се също цифрова подготвеност, най-малко 6 години трудов или длъжностен стаж и потвърден опит в региона на външноикономическите и комерсиалните връзки. Нужни са също знания за икономическото развиване на страната, за която се кандидатства, както и за двустранните връзки на България с нея. Необходими са и знания върху нормативната уредба и върху интернационалните отговорности на България , свързани със спецификата на работата в СТИВ.
 България си търси осем търговски представители за седем страни по света Обновена
България си търси осем търговски представители за седем страни по света

Документи могат да се подават до 21 април
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР