Министерството на икономиката и индустрията е категорично, че ВМЗ Сопот

...
Министерството на икономиката и индустрията е категорично, че ВМЗ Сопот
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот не е сключвал договор за производство на 155-мм снаряди, уверява МИ

Министерството на стопанската система и промишлеността е изрично, че ВМЗ " Сопот " не е сключвал контракт за произвеждане на 155-мм снаряди. Това написа " 24 часа ".

В мотив за коментара се трансформира обява на " Файненшъл таймс ", в коят се показва, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се стреми да усили доставките на значими муниции за Украйна, с цел да поддържа нейната контраатака.

Всекидневникът показва, че представители на американските управляващи напъните в региона на оръжията са ориентирани към доставката на повече снаряди за гаубици с диаметър 155 милиметра, с които Украйна разполага по цялата фронтова линия. Те включват и доставки от интернационалните съдружници в кратковременен проект наред с проекти за увеличение на производството им в Съединени американски щати през идващите две години.

Според Файненшъл таймс Съединени американски щати към този момент са сключили покупко-продажби с България и Южна Корея за доставка на снаряди за Украйна, като в това време водят договаряния и с Япония за същото.

През месец юли министърът на защитата Тодор Тагарев съобщи, че България ще усили поддръжката си за Украйна с боеприпаси, от които страната има потребност. Той обаче не се ангажира с съответен период, в който страната ни би могла да се причисли към общата поръчка на Европейски Съюз за 155 мм снаряди за Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР