Министерството на икономиката чрез Българска агенция за експортно застраховане /БАЕЗ/

...
Министерството на икономиката чрез Българска агенция за експортно застраховане /БАЕЗ/
Коментари Харесай

Нова застраховка в подкрепа на износа

Министерството на стопанската система посредством Българска организация за експортно обезпечаване /БАЕЗ/ започва нов осигурителен артикул за поощряване износа на новосъздадени компании, дребни и междинни предприятия с експортна устременост.

Отчитайки характерните благоприятни условия и потребности на дребните и междинни предприятия в техните начални стъпки по реализирането на външнотърговските им покупко-продажби, БАЕЗ дава застрахователна отбрана при риска от неплащане от сътрудниците им на интернационалните пазари при преференциални параметри, избрани особено за тях.

Новият експортно-застрахователен артикул може да даде по едно и също време покритие както на комерсиалните, по този начин и на политическите опасности по експортни покупко-продажби.

Сред главните преимущества на застраховката за компаниите са опростената и ускорена процедура за кандидатстване, както и преференциални финансови условия - специфични преференциални тарифни цифри, освобождение от такса за изследване на първите пет колегата и 50% отстъпка от таксата за всички останали. В допълнение компанията експортьор получава от БАЕЗ информация за финансовото положение и морала на заплащане на задграничния си сътрудник, както и рекомендация за размера на доставки на отсрочено заплащане към него.

Износителите могат да употребяват застрахователната лавица на БАЕЗ като поръчителство за приемане на оборотно финансиране от обслужващата ги комерсиална банка. Чрез обезпечаване на заплащанията с новия артикул, експортьорите могат да усилят размера на бизнеса си, като в това време са предпазени от финансовите опасности, съпътстващи външнотърговските покупко-продажби.

Новият артикул ще подсигурява на българските експортьори застрахователно покритие на вземанията им по външнотърговски покупко-продажби, като ще им обезпечат финансова непоклатимост и ще покачат тяхната конкурентоспособност и успеваемост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР