Министерството на финансите засега се въздържа от предложението за намаляване

...
Министерството на финансите засега се въздържа от предложението за намаляване
Коментари Харесай

Засега Горанов не предлага да се намалят бюджетните заплати

Министерството на финансите към този момент се въздържа от предлагането за понижаване на разноските за хонорари в бюджетната сфера. Това разгласи по време на блиц надзор в отрасловата комисия министър Владислав Горанов. Засега намаляването на личен състав не стои на дневен ред, а след края на първото тримесечие в бюджетните организации ще се направи препоръка на чиновниците, изясни той, представен от БНР.

" С аргумента, че има чиновници, които не са толкоз натоварени, тъй като работят от у дома, става още по-валиден аргументът, че има чиновници, които, без да взимат задоволително ограничения, участват на работните си места и хипотетично са изложени на по-висок риск и правят работата и на тези, които не могат да си я правят от у дома. Нека да имаме посока, само че да не прибързваме с решенията, тъй като разполагаме с прекомерно малко информация ", разяснява той.

По думите му по-вероятният сюжет е да се наложат спомагателни ограничения за ограничение на разноските. " В момента, в който забележим, че това се постанова, ще го предложим ", разгласи Горанов.

В отговор на различен въпрос той предизвести общините да не поемат задължения по планове, изпълнявани от частни компании, за които не са обезпечили финансиране. Той уточни, че е одобрена порочна процедура частният бизнес да притиска общините да извърши активност, въпреки и да чака заплащане за нея в бъдеще време. Според него в този миг сходни процедура ще изиграе неприятна смешка и на двете страни. Посъветва кметовете да си създадат сметката. В същото време увери, че все още Агенция " Пътна инфраструктура " няма причина да не заплаща постоянно обслужване на отговорностите си към бизнеса за осъществени строителни действия.

Представи информация, само че към края на януари за това по какъв начин разнообразни министерства разплащат задълженията си към компании за осъществени и осчетоводени от тях действия. Във въпроса си към него депутатът от Българска социалистическа партия Дора Янкова разгласи, че в диалог със строителната камара е схванала, че браншът има неплатени малко над 500 млн. лева за осъществени действия като 145 млн. лева от тях не са платени от държавни институции и към 60 млн. лева от общини. Янкова уточни, че на компаниите в този момент им трябват тези пари, с цел да си поддържат служащите, а не да ги освободят.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1480)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР