Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна

...
Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна
Коментари Харесай

Сливат НАП с Митниците

Министерството на финансите стартира работа по основаване на единна приходна организация.

Предвижда се тя да сплоти Националната организация за приходите и Агенция " Митници ", цитира Нюз.бг и Българска телеграфна агенция.

Във връзка с преструктурирането финансовият министър Асен Василев, в съгласие с премиера акад. Николай Денков, през днешния ден назначи досегашният шеф на Агенция " Митници " Павел Тонев за собствен консултант. Той ще подкрепя работата по основаването на единната приходна организация. Директор на Агенция " Митници " пък става досегашният заместител изпълнителен шеф на ведомството Петя Банкова.

Министерството на финансите отбелязва, че единните приходни организации водят до по-ефективно администриране на приходите. В Европейския съюз такива са въведени в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария. Единни приходни организации действат също в Съединени американски щати и Англия.

С друга заповед министърът на финансите назначи Илка Димова за шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия. Смяната в управлението на АДФИ цели да се усъвършенства работата на организацията, тъй че процесите па осъществяване на финансовите инспекции да отговорят на най-хубавите европейски практики.

Илка Димова е магистър по интернационалните стопански връзки и има дълготраен управнически опит във водещи финансови институции в страната. Досегашният шеф на АДФИ Стефан Белчев се връща в системата на Министерството на финансите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР