Министерството на финансите ще предостави втората част от държавната субсидия

...
Министерството на финансите ще предостави втората част от държавната субсидия
Коментари Харесай

МФ ще предостави втората част от държавната субсидия за 2019 г. на правоимащите политически партии на 19 юли

Министерството на финансите ще даде втората част от държавната дотация за 2019 година на правоимащите политически партии на 19 юли 2019 година, написа на уеб страницата на министерството.

В рамките на годината дотацията се превежда на четири елементи. След обявяване на промените в Закона за политическите партии, партиите са получили издадената от министъра на финансите заповед, определяща документите, които би трябвало да се показват в МФ за държавната дотация и нужните периоди.

След приключване на 14-дневния период за обжалване на издадената заповед, по реда на Административнопроцесуалния кодекс, Министерството на финансите ще преведе втората част от държавната дотация на правоимащите политически партии, изпълнили откритите условия.

В случай, че в период до 18 юли 2019 година в това число, политическа партия от 44-тото Народно заседание не е възстановила непринудено дължимите на централния бюджет средства, дотацията ѝ ще бъде редуцирана в размер, подобаващ на нормативно открития – партията ще получи 70 % от втората част на дотацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР