Министерството на финансите предлага създаването на Държавна петролна компания“ за

...
Министерството на финансите предлага създаването на Държавна петролна компания“ за
Коментари Харесай

Горанов иска създаването на Държавна петролна компания, за да се гарантира ниска цена за потребителите


Министерството на финансите предлага основаването на „ Държавна петролна компания “ за гарантиране на оптималната конкуренция на пазара на горива и за реализиране на оптимално ниска цена за потребителите.

Предложението е новата компания да бъде към министъра на стопанската система. Тя ще извършва всички функционалности на държавния запас за предпазване и възобновяване на запасите на петролни енергийни артикули. Така ще се усъвършенства ръководството на наложителните запаси и ще се подсигурява постигането им и устойчивото им поддържане в осъществяване на условията на европейското законодателство.

С оглед възстановяване на конкуренцията на пазара и обезпечаване на оптимално ниски цени за жителите и бизнеса, като спомагателна активност, компанията ще построи в идната една година бензиностанции на територията на цялата страна в обитаемоте места и на главните пътни артерии. Бензиностанциите на държавната компания ще обезпечават опция за зареждане и на електрически автомобили, в подтекста на тактиката за нисковъглеродна стопанска система и запазване на околната среда.

С цел гарантиране на оптималната конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отхвърлят съхранението на горива на други инвеститори. Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други инвеститори, декларират от МФ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР