Министерството на финансите предлага създаването на Държавна петролна компания“ за

...
Министерството на финансите предлага създаването на Държавна петролна компания“ за
Коментари Харесай

МФ: „Държавна петролна компания“ ще гарантира конкуренция и ниска цена

Министерството на финансите предлага основаването на „ Държавна петролна компания “ за гарантиране на оптималната конкуренция на пазара на горива и за реализиране на оптимално ниска цена за потребителите.

Предложението е новата компания да бъде към министъра на стопанската система. Тя ще извършва всички функционалности на държавния запас за предпазване и възобновяване на запасите на петролни енергийни артикули. Така ще се усъвършенства ръководството на наложителните запаси и ще се подсигурява постигането им и устойчивото им поддържане в осъществяване на условията на европейското законодателство.

С оглед възстановяване на конкуренцията на пазара и обезпечаване на оптимално ниски цени за жителите и бизнеса, като спомагателна активност, компанията ще построи в идната една година бензиностанции на територията на цялата страна в обитаемоте места и на главните пътни артерии. Бензиностанциите на държавната компания ще обезпечават опция за зареждане и на електрически автомобили, в подтекста на тактиката за нисковъглеродна стопанска система и запазване на околната среда.

С цел гарантиране на оптималната конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отхвърлят съхранението на горива на други инвеститори. Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други инвеститори, декларират от МФ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР