Министерството на финансите потвърждава вече поетия ангажимент за осигуряване на

...
Министерството на финансите потвърждава вече поетия ангажимент за осигуряване на
Коментари Харесай

Горанов нареди инспекция в УНСС

Министерството на финансите удостоверява към този момент поетия ангажимент за обезпечаване на средства от държавния бюджет в размер до 7.5 млн. лева, само че едвам след асимилиране на ресурса по Оперативна стратегия "Региони в напредък " и до размера на плана според главния контракт.

Това се споделя в позиция на ведомството във връзка публикувано по-рано през днешния ден отворено писмо на управлението на УНСС за обезпечаването на средства за нов образователен корпус

"Към сегашния миг плануваните в плана средства в размер на 4.5 млн. лева по Оперативна програма “Регионално развитие” не са усвоени и считаме, че средства от държавния бюджет следва да бъдат предоставени след цялостното асимилиране на безвъзмездната финансова помощ ", се споделя в известието на министерството.

Подопечните на Владислав Горанов показват, че не може да поддържа направеното искане за спомагателни средства. Те били вследствие от подписано в допълнение съглашение към главния контракт за 1.2 млн. лева с фирмата-изпълнител "ГВ 2016 " ДЗЗД поради открит топлопровод под строителния имот след привършване на процедурата, както и за 1,5 млн. лева за обзавеждане и съоръжение на образователните пространства.

От известието се схваща, че министър Горанов ще разпореди финансова ревизия по извършената социална поръчка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР