Министерството на финансите оповести официално сумите, които политическите партии трябва

...
Министерството на финансите оповести официално сумите, които политическите партии трябва
Коментари Харесай

ГЕРБ са превели сумата, която трябва да възстановят от субсидиите

Министерството на финансите оповести публично сумите, които политическите партии би трябвало да възстановят на страната. Преизчисляването се наложи след смяна в Закона за политическите партии, провокирана от разкритията, че партиите са получили повече средства от плануваните по закон.

ГЕРБ към този момент са превели по сметката на Министерството на финансите в Българска народна банка 5 милиона и 600 хиляди лв.. Още през днешния ден ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди неговата партия да възвърне надвзетите средства от партийната дотация. От останалите партии Българска социалистическа партия следва да върне близо 4 милиона и 300 хиляди лв., Движение за права и свободи милион и 600 хиляди, Воля 650 хиляди лв., НФСБ и Атака по 540 хиляди лв., Вътрешна македонска революционна организация над 500 хиляди лв..

От партиите отвън Народното събрание най-голяма сума би трябвало да възвърне Възраждане - 170 хиляди лв..
 Вижте какъв брой дължат партиите на страната след преизчисляване на дотациите Вижте какъв брой дължат партиите на страната след преизчисляване на дотациите
Министерството на финансите дава период от година и половина на партиите, с цел да възстановят средствата по особено избрана за това сметка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР