Министерството на финансите не е одобрило заявените поръчки на инвеститорите

...
Министерството на финансите не е одобрило заявените поръчки на инвеститорите
Коментари Харесай

Финансовото министерство отказа да продаде ДЦК за 100 млн. лв. заради лихвата

Министерството на финансите не е одобрило декларираните поръчки на вложителите в държавни скъпи бумаги (ДЦК) на аукциона, извършен на 22 януари, оповестиха от ведомството.

Тогава фискът пусна за продажба 25-годишни ДЦК, деноминирани в лв., с падеж 24 януари 2043 година и с размер от 100 млн. лева

" Участниците на пазара демонстрираха засилен интерес към емисията, като подадоха поръчки със съвкупна номинална стойност от 139.9 млн. лева ", показаха от ведомството.

Министерството обаче не е одобрило декларираните поръчки, " отчитайки положението на фиска, както и задачата за финансиране при оптимално допустима цена ", показаха оттова. Ведомството не разяснява каква е постигнатата рента, само че от известието се схваща, че то не е останало предостатъчно от нея.

" МФ ще продължи уравновесената си и гъвкава политика по ръководство на държавния дълг, който е един от най-ниските в Европейски Съюз, имайки поради както пазарното положението, по този начин и нуждата от дългово финансиране ", разясниха още оттова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР