Министерството на финансите на САЩ снощи обяви нов пакет санкции

...
Министерството на финансите на САЩ снощи обяви нов пакет санкции
Коментари Харесай

САЩ с нови санкции на Русия - заради Готвача на Путин

Министерството на финансите на Съединени американски щати нощес разгласи нов пакет наказания против лица и компании, свързани с Евгений Пригожин, съветски предприемач, непосредствен до Кремъл, който Вашингтон упрекна в присъединяване в спора в Судан, съобщи БГНЕС.
Новите ограничаващи ограничения са наложени на трима руснаци и пет компании от Судан, Хонконг и Тайланд, всички свързани с Пригожин. Самият той е с обвиняване от 2018 година, че е оказал помощ на американския президент Доналд Тръмп да се докопа до властта в Съединени американски щати.
Американското финансово министерство съобщи, че тези лица и компании са му помагали да заобикаля наложените до в този момент наказания против него, заяви " Новая газета ". Изданието припомня, че ползите на Пригожин не се лимитират единствено до кулинарната сфера. Неговите компании за кетъринг доставят храна на армията и доста съветски учебни заведения. И освен това. Бизнесменът управлява така наречената " Фабрика за тролове " в Санкт Петербург, която популяризира дезинформации и подклажда настроения против Запада. Твърди се също, че Пригожин е забъркан и в дейности против представители на опозицията и неуместни за режима лица.
В края на века той стана прочут като " готвачът на Путин " поради честите визити на съветския президент в заведения за хранене, ръководени от фирмите на Пригожин. По-късно той стана един от главните финансисти на частната съветска военна група " Вагнер ", която предприе военни дейности в Източна Украйна, Сирия, Либия, Судан и други страни.
Според някои сведения, " Вагнер " наброява 3 000 наемници.
По силата на контракт сред съветската компания " Евро Полис " и сирийския държавен енергиен тръст, съветската страна получава 1/4 от приходите от продажбите на петрол и газ в регионите, които съветски " чиновници по сигурността " пазят против бойците на " Ислямска страна " (ИД) и други съперници на режима на президента Асад. Смята се, че зад " Евро Полис " стоят лица, свързани с Евгений Пригожин - без обаче това да е изрично потвърдено. Самият Пригожин в никакъв случай не приказва пред медиите и не приема никакви предложения за участия.
Още: " Сили на Съединени американски щати избиха стотици съветски наемници в Сирия - какво в действителност се случи? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР