Министерството на финансите на САЩ наложи вчера санкции на 20

...
Министерството на финансите на САЩ наложи вчера санкции на 20
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции за тежки нарушения на човешките права

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи през вчерашния ден наказания на 20 души в осем страни за ролята им в случаи на съществено нарушение на човешките права, съобщи ДПА.

Сред засегнатите от глобите са държавни чиновници и предприемачи от Мианма, Пакистан, Либия, Словакия, Конго, Южен Судан, Саудитска Арабия и Русия. Обхванати са и шест сдружения, притежавани или следени от посочените лица.

Министерството уточни, че ограниченията имат за цел да наложат " обилни и осезаеми последствия " за хора, взели участие в и извлекли изгода от съществени нарушавания на човешките права.

Сред засегнатите са Мохамад ал Отаиби, някогашен общоприет консул на Саудитска Арабия в Истанбул поради присъединяване му в убийството на журналиста Джамал Хашоги. По-рано Отаиби бе глобен по " Закона Магнитски ". Санкциите, наложени през вчерашния ден, са по различен закон и му не разрешават да влиза в Съединени американски щати, оповестява Българска телеграфна агенция.

Сред другите наранени са военни водачи от Минама, виновни за убийствата на мюсюлмани рохинга, почитан чиновник на пакистанската полиция, убивал цивилни, и либийски боен пълководец, провеждал всеобщи изтезания на невъоръжени пандизчии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР