Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на най-големия руски

...
Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на най-големия руски
Коментари Харесай

САЩ наложи санкции на най-големия руски производител на технологични чипове

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на най-големия съветски производител на електронни чипове и на още 20 други компании, работещи в софтуерния, морския и аерокосмическия бранш, които, съгласно Съединените щати, оказват помощ за войната на Русия в Украйна, оповестява " Файннешъл таймс ".

Министерството на финансите съобщи, че новият пакт наказания е ориентирано особено към групи, които са " злонамерени кибер лица " “ и " инструмент за военната машина на Руската федерация “, както и компании, помагащи на Русия да заобикаля западните наказания.

Една от най-големите компании, които ще бъдат цел на новите наказания, е най-големият производител на чипове в Русия - Mikron. Компанията е виновна за повече от половината от съветския експорт на микроелектроника и създава чипа, ситуиран в съветските кредитни карти " Мир ", оповестиха от Министерството на финансите.

Отделно, Съединени американски щати се насочват и към основаната в Москва група Serniya Engineering, за която настояват, че е в центъра на мрежа за публични поръчки от няколко страни, предопределена " да прикрие крайните консуматори на съветските военни и разследващи организации, които разчитат на сериозни западни технологии ".

Европейски Съюз и Япония към този момент постановиха ограничавания за експорт на компанията Serniya Engineering, до момента в който Обединеното кралство ще наложи свои лични наказания на тази компания, показаха от Съединени американски щати.

" Русия освен продължава да нарушава суверенитета на Украйна със своята непредизвикана експанзия, само че също по този начин ескалира офанзивите си, нанасяйки удари против цивилни и обитаеми места “, уточни министърът на финансите Джанет Йелън.

" Ще продължим да се целим в съветската военна машина посредством наказания от всеки вероятен ъгъл, до момента в който тази безсмислена война не завърши ", добави тя.

Като част от новите наказания Съединени американски щати показаха и 13 спомагателни съветски лица, множеството от които свързани с компанията Serniya.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР