Министерството на финансите на САЩ наложи наказателни санкции срещу министъра

...
Министерството на финансите на САЩ наложи наказателни санкции срещу министъра
Коментари Харесай

САЩ реагираха на турската операция в Сирия - с конкретни санкции и намерения за още

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказателни наказания против министъра на защитата на Турция и други двама министри в отговор на военната интервенция " Извор на мира " на Анкара против Северна Сирия, съобщи БГНЕС.
Министърът на защитата Хулуси Акар, министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и министърът на енергетиката Фатих Донмез бяха сложени в черния лист за наказания на Министерството на финансите, с което бяха замразени активите им в Съединени американски щати, както и покупко-продажби с тях или свързани със Съединени американски щати.
Министерствата на защитата и енергетиката на Турция също бяха ударени със наказания, заяви Министерството на финансите във Вашингтон.
" Съединените щати държат отговорно турското държавно управление за ескалиране на насилието от страна на турските сили, застрашаване на почтени цивилни и дестабилизиране на района ", съобщи министърът на финансите Стивън Мнучин.
Междувременно, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че има намерение да усили митата за стомана до 50%, т.е. до равнището, което беше в действие до намаляването им през май тази година. Съединени американски щати също ще прекратят договарянията под егидата на Министерството на търговията по отношение на комерсиална договорка за 100 милиарда $ с Турция.
" Указът ще разреши на Съединените щати да наложат мощни спомагателни наказания на тези, които са забъркани в съществени нарушавания на правата на индивида, които попречват прекратяването на огъня и връщането на принудително разселените лица, които принудително ще връщат бежанци или застрашат мира, сигурността и стабилността в Сирия ", сподели Тръмп.
Доналд Тръмп изиска Турция да не заплашва сигурността след разгрома на ИДИЛ. " Турция също би трябвало да даде приоритет на отбраната на цивилни лица, изключително уязвимите етнически и религиозни малцинства в североизточна Сирия. Безразборните набези против цивилни лица, унищожаването на гражданска инфраструктура и нападенията върху етнически и религиозни малцинства са неприемливи ", съобщи американският президент.
Освен това той изиска от Анкара плануваното завръщане на сирийските бежанци да бъде безвредно и непринудено. " Турската военна атака заплашва цивилните жители, заплашва мира и сигурността в района. Аз ясно заявих на президента Ердоган: Действията на Турция водят до филантропична рецесия и основават условия за възможни военни закононарушения. Турция е длъжна да подсигурява сигурността на цивилните ", съобщи Тръмп. Той посочи, че смята Турция за виновна за последващото задържане на терористите от ИДИЛ в зоната на интервенцията.
" За страдание, Турция наподобява не спомага за понижаване на филантропичните последствия от нашествието си ", установи Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР