Министерството на финансите на САЩ е наело банкери и адвокати

...
Министерството на финансите на САЩ е наело банкери и адвокати
Коментари Харесай

Американското министерство на финансите иска съвети от Уолстрийт

Министерството на финансите на Съединени американски щати е наело банкери и юристи от Уолстрийт като консултанти по пакета ограничения на стойност десетки милиарди долари в помощ на авиацията, товарните транспорти и защитата, осведомят източници, представени от Ройтерс.

По-рано тази седмица Конгресът утвърди проект за 2,2 трлн. $, посредством който да смекчи икономическия удар от коронавирусната пандемия, предава Българска телеграфна агенция.

Инвестиционната банка Пи Джей Ти партнърс (PJT Partners Inc) ще съветва министерството по договарянията с самолетните компании, показват източници. За авиобранша е планувана помощ от 50 милиарда $, половината от които директни заплащания, а другата половина - под формата на заеми и кредитни гаранции.

Друга капиталова банка, Молис енд ко (Moelis & Co) ще бъде съветник в договарянията с товарния бранш, за който се отпускат 8 милиарда $, разпределени поравно за грантове и заеми.

В договарянията с компании от браншове, които са значими за националната сигурност, препоръки ще идват от Перела Уайнбърг (Perella Weinberg), съгласно източниците. Към този отрасъл са ориентирани 17 милиарда $.

Компаниите оказаха коментар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР