Министерството на финансите на Руската федерация през март 2022 г.

...
Министерството на финансите на Руската федерация през март 2022 г.
Коментари Харесай

Въпреки санкциите, Русия продължава да раздава кредити на други страни

Министерството на финансите на Руската федерация през март 2022 година е предоставило държавни заеми на непознати страни или техни юридически лица в общ размер от 81,6 милиарда рубли. Това заяви РБК, базирайки се на оповестени данни от финансовото министерство.

За съпоставяне, за първите три месеца на предходната година, Русия е отпуснала такива заеми за общо 54,7 милиарда рубли.

Отпуснатите от Русия през март тази година заеми, като се преизчислят по междинния обменен курс $ - рубла за месеца, възлизат почти на 790 млн. $.

Според изчисленията на РБК въз основа на публични данни, изчислено в рубли, по индикатора за отпуснати държавни заеми - отпуснатите през март тази година заеми са сравними по мярка с тези от декември предходната година (82,1 милиарда рубли), като това е бил месецът с максимален размер отпуснати заеми през 2021 година.

По мнението на финансови специалисти, най-вероятно въпросните държавни заеми през март, Русия е отпуснала на Иран и/ или Беларус. От съветското финансово министерство обаче, до момента не дават информация по въпроса.

Отбелязва се, че съгласно формалните планове към 1 март, Русия възнамерява да отпусне държавни заеми на задгранични сътрудници през 2022 година за общо 374,9 милиарда рубли, по информация от отчета на Министерството на финансите за осъществяването на федералния бюджет за януари-февруари. Което значи, че през март Русия е изпълнила съвсем 22% от годишния проект по отношение на отпущането на външни заеми.

Същевременно, към половината от златно-валутния запас на Русия (около 300 милиарда долара) е блокиран от Съединени американски щати и други страни, по отношение на наложените на страната финансови наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР