Министерството на финансите на Русия направи пълен обрат и обяви,

...
Министерството на финансите на Русия направи пълен обрат и обяви,
Коментари Харесай

Русия избегна дефолт - плати в долари

Министерството на финансите на Русия направи цялостен поврат и разгласи, че е превело цялостното дължимо заплащане по държавния си дълг напълно в долари - 564.8 милиона $ са преведени на платежния сътрудник " Ситибанк " Лондон , излиза наяве от на страницата на Министерство на финансите на Руската федерация.

Отделно са платени 84.4 милиона $ дължими лихви по други облигации. Министерството на финансите на Русия акцентира, че е изпълнило отговорностите си според изискванията в емисионната документи.

" Плащанията бяха осъществени във валутата на съответните еврооблигации - щатски долари. По този метод отговорностите по обслужването на държавните еврооблигации се извършват в сходство с изискванията, избрани в документите по емисията. "

Припомняме, че през март месец, че възнамерява да изпрати еквивалентната сума на лихвите в рубли. Нещо, което би представлявало несъблюдение (дефолт), в случай че не бъде поправено в границите на 30-дневен гратисен интервал. Именно това е направено и през днешния ден - платено е според изискванията и в долари.

Беше оповестено и че Русия е направила заплащане, дължимо на 4 април по две държавни облигации - с падеж през 2022 и 2042 година - в рубли, а не в долари, които беше задължена да заплати според изискванията на скъпите бумаги. Няма изясненост обаче какво се е случило с тези заплащания.
 Муудис: Русия може да е към този момент във в действителност дефолт
Муудис: Русия може да е към този момент във в действителност дефолт

Русия се пробвала да заплати в рубли доларов дълг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР