Министерството на финансите на САЩ обяви, че е наложило санкции

...
Министерството на финансите на САЩ обяви, че е наложило санкции
Коментари Харесай

САЩ посякоха "готвача на Путин" и "кремълската ферма за тролове"

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че е наложило наказания на лица и компании, свързани с ръководителя и осигуряващия финансите на Агенцията за интернет проучвания, по-известна като "руската плантация за тролове ", оповестява "Ройтерс ".

В изказване на американското финансово ведомство се прецизира, че е наложило наказания против "мрежата на обвързвания с Кремъл съветски действен служащ " Евгений Пригожин, предприемач, обвързван с съветския президент Владимир Путин и началник на Агенцията за интернет проучвания.

"Руската плантация за тролове " е компания със седалище в Санкт Петербург, която съгласно американските специфични служби е била от централно значение за опитите на Русия за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

По-рано този месец от Фейсбук обявиха, че са открили връзки към лица, свързани с предходна активност на Агенцията за интернет проучвания, като част от тяхно следствие на съветска интервенция за въздействие, която се е представяла като самостоятелна новинарска медия, таргетираща леви гласоподаватели в Съединени американски щати и Англия.

"Пригожин има интернационална мрежа от поддръжници, с цел да популяризира своето зловредно политическо и икономическо въздействие по целия свят ", акцентира министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин в изказване, като добави: "САЩ ще продължат да удрят способността на Пригожин да организира интервенции в международен мащаб. "

Министерството на финансите упрекна лицата и фирмите, сложени в черния лист през днешния ден, че са работили от името на Пригожин, с цел да "подобрят въздействието на Русия в Централноафриканската република ".

Пригожин, който към този момент е ударен с американски наказания, има връзки с минни компании, компании за сигурност и логистика в Централноафриканската република, прецизираха от Министерството на финансите на Съединени американски щати, като прибавиха, че интервенциите му в страната са координирани с министерствата на външните работи и защитата на Русия.

Съединени американски щати, които включват в черния си лист общо осем лица и седем компани, също по този начин удрят тези, които Министерството на финансите упреква в подкрепяне на дейностите на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), наследника на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), и онеди, които оказват помощ на руснаците в черния лист да избегнат американските наказания.

Замразяват се всички американски активи на ударените със наказания и като цяло се не разрешава на американци да реализират покупко-продажби с тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР