Министерството на финансите на Китай съобщи за въведени данъчни облекчения

...
Министерството на финансите на Китай съобщи за въведени данъчни облекчения
Коментари Харесай

Китай въведе мащабни данъчни облекчения за производителите на чипове

Министерството на финансите на Китай заяви за въведени данъчни облекчения за производителите на чипове, създавани за страната. Това се прави на фона на разгарящата се комерсиална война със Съединени американски щати. Целта е да се понижи зависимостта на Китай от задграничните доставки.
Тази стъпка е отговор на въведените от Съединени американски щати мита за импорта на китайски артикули в размер на $50 милиарда годишно . Китай смята, че Съединени американски щати стартира да вкарва дискриминационна политика в комерсиалната процедура във високотехнологичните браншове, в това число в полупроводниковия отрасъл.

Китайските производители на чипове ще бъдат напълно освободени от корпоративен налог в продължение на от 2 до 5 години, след което ще има частични данъчни отстъпки.



В уеб страницата на министерството на финансите на Китай се споделя, че фирмите, произвеждащи висококачествени чипове посредством 95 nm или по-добър софтуерен развой и вложения над 15 милиарда юана ($2,39 милиарда), се освобождават от всевъзможни корпоративни налози в продължение на 5 години. Компаниите, употребяващи 130 nm или по-добър софтуерен развой се освобождават от налози в продължение на 2 години.

Китай доста зависи от доставките на полупроводници от чужбина, които са най-същественото перо от импорта на страната. Китай има намерение да изпревари всички задгранични съперници и към 2030 година да стане водещ производител на полупроводници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР