Министерството на финансите на Канада публикува списък със стоки от

...
Министерството на финансите на Канада публикува списък със стоки от
Коментари Харесай

Канада вдига митата в отговор на САЩ


Министерството на финансите на Канада разгласява лист със артикули от Съединени американски щати, които ще получат от 1 юли доста по-високи мита поради решението на Вашингтон да усили цените на стоманата и алуминия.

Канада разгласява две таблици със артикули. Тези, които са в първия, ще получат с 25% по-високо мито, а стоките от втората таблица - с 10%.

В първия лист са разнообразни произведения от метал, в това число за железопътния превоз, тръби и тръбопроводи. Втората таблица включва основно хранителни артикули и питиета.

Там са артикули като уиски, кисели млека, кленов сироп, бонбони, сок от портокал, кафе, перилни препарати, тоалетна хартия, спални чували, карти за игра, фолио.

"Контрамерките ще се ползват единствено за артикули, създадени в САЩ", се споделя в обяснението. "Мерките влизат в действие от 1 юли 2018 и ще работят до момента в който Съединени американски щати не анулират комерсиалните си рестрикции във връзка с Канада.

До 15 юни всички заитересовани организации могат да дават доводите си за една или друга стока, оказала се в описите. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР