Министерството на енергетиката трябва да заплати 3 502 252 лв.

...
Министерството на енергетиката трябва да заплати 3 502 252 лв.
Коментари Харесай

Държавата дължи на ТЕЦ Бобов дол над 3,5 млн. лв. след загубено дело

Министерството на енергетиката би трябвало да заплати 3 502 252 лева обезщетение на обвързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Това реши дефинитивно Върховният административен съд (ВАС), съобщава  " Сега "  в обява по тематиката.
Повод за делото, заведено от топлоцентралата по Закона за отговорността на страната и общините за вреди, е решение на Министерството на енергетиката от 2019 година, когато министър е Теменужка Петкова от ГЕРБ. Тогава са разпределени на " Бобов дол " безвъзмездни емисионни квоти в размер на 262 662 тона вместо дължимите за съответната година 449 343 тона.
Впоследствие съдилищата одобряват, че административният акт е незабележим, а топлоцентралата упорства да получи обезщетение поради пропуснати изгоди и завежда дело.
По време на процеса прокурорът от Върховната административна прокуратура също показва мнение в поддръжка на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", като споделя, че жалбата на Министерството на енергетиката е неоснователна, оповестява още " Сега ". С решението си Върховен административен съд удостоверява приема, че сдружението би трябвало да получи 2 080 242 лева обезщетение дружно с 1 422 010 лева законни лихви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР