Министерството на енергетиката ще извърши извънредна проверка на Топлофикация Софияи

...
Министерството на енергетиката ще извърши извънредна проверка на Топлофикация Софияи
Коментари Харесай

Започва проверка в „Топлофикация“ и топлинните счетоводители заради високите изравнителни сметки


Министерството на енергетиката ще извърши изключителна инспекция на " Топлофикация София " и шест от фирмите, които правят активността дялово систематизиране на топлинната сила на територията на гр. София, включително: " Техем Сървисис " ЕООД, " Бруната " ООД, " Нелбо " АД, " Термокомплект "   ООД, " Топлоконтрол "   ООД, " МХ Елвеко "  ООД.

Целта на инспекция та е да откри активността на тези сдружения обвързвана с използване на дяловото систематизиране на топлинна сила. Проверката ще бъде осъществена в период от 15 работни дни.

Наред с това, с оглед постъпилите в Министерството на енергетиката сигнали от клиенти на топлофикационни сдружения, свързани с даване на изравнителни сметки от топлинните счетоводители  след нормативно открития период 15.07.2020 година, министърът на енергетиката насочи рекомендация към Асоциацията на топлинните счетоводители за предприемане на нужните дейности за тези топлинни счетоводители да дават опция за изпращане на възражения/рекламации по отношение на получените изравнителни сметки в период до 30.09.2020 година в това число.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР