Министерството на енергетиката представи енергийна стратегия на България за следващите

...
Министерството на енергетиката представи енергийна стратегия на България за следващите
Коментари Харесай

Енергийна стратегия до 2053 г.: Изпълнима ли е 30-годишната програма на служебния кабинет?

Министерството на енергетиката показа енергийна тактика на България за идващите 30 години. В основата ѝ е предоговарянето на проекта за възобновяване и резистентност, както и няколко мега плана, които да заменят въглищните централи. Въпреки амбициозните проекти обаче не всички присъстващи на представянето останаха уверени, че осъществяването на тактиката е допустимо. Георги Карамфилов с детайлности по тематиката.

30-годишната стратегия на служебното държавно управление за енергетиката съдържа главно така наречен мега планове. Единият от тях е четири нови блока – два към АЕЦ „ Козлодуй “ и два към АЕЦ „ Белене “. До 2053 година, съгласно тази тактика, ние би трябвало да сме построили нова атомна електроцентрала и даже да я експлоатираме, че да стигнем и до облага.

Друг мега план е нефтопровод от Александруполис до Бургас. Неговата цел е да се откъснем оптимално от въздействието на Русия – към този момент да не сме подвластни от съветския недопечен нефт.

В тактиката се обръща внимание и на ВЕИ, които са залегнали и в „ Зелената договорка “, и във всички бъдещи енергийни проекти на Европейски Съюз. Мощностите, които би трябвало да се изградят, са сред 7 и 8 гигавата – още веднъж до 2053 година. Но те няма да са главната мощ

Какви са изискванията за нейното осъществяване и има ли подводни камъни – вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР