Министерството на енергетиката подготвя търг за търсене и проучване в

...
Министерството на енергетиката подготвя търг за търсене и проучване в
Коментари Харесай

Подготвят търг за проучване в блок Тервел в Черно море

Министерството на енергетиката приготвя търг за търсене и изследване в блок „ Тервел “ в надълбоко Черно море. Това разгласи отрасловият министър Теменужка Петкова на среща с шефа на компанията „ Тотал Е&П България “ Ксавие Фожрас, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

На срещата бяха разисквани и идните промени в Закона за подземните благосъстояния. Министър Петкова акцентира, че основа задача пред българското държавно управление е обезпечаването на подобаваща среда за развиване на задграничните вложения. „ Измененията в закона ще се уточнят в границите на градивен разговор “, добави тя.

Управителят на компанията „ Тотал Е&П България “ Ксавие Фожрас подари на Министерството на енергетиката сондажното длето, употребявано при изследователски сондаж „ Плошков-1 “ в блок Хан Аспарух. В рамките на сондажа бяха открити въглеводороди. Министър Теменужка Петкова благодари на екипа на " Тотал " за дарението и акцентира, че взаимната работа ще продължи в осъществяване на един от главните цели на държавното управление в областта на енергетиката – диверсификацията на енергийни източници.

По думите на Бернар Клеман, вицепрезидент на " Тотал ", отговарящ за Каспийския район и Южна Европа, " Тотал " ще продължи да работи в региона на изследване на геологията на Черно море на българска територия.

След извършен конкурс за търсене и изследване на петрол и природен газ в „ Блок 1-21 Хан Аспарух “ през 2012 година бе подписан контракт с „ Тотал Е&П България “. Към момента са създадени два сондажа – „ Плошков-1 “ и „ Рубин-1 “, проучвателните работи не престават.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР