Министерството на електронното управление набира специалисти за процеса по удостоверяване

...
Министерството на електронното управление набира специалисти за процеса по удостоверяване
Коментари Харесай

Търсят ИТ специалисти за удостоверяването на машините за гласуване

Министерството на електронното ръководство набира експерти за процеса по засвидетелствуване на Техническите устройства за машинно гласоподаване. Кандидатите могат да подават своите заявки по електронен път на e-mail: [email protected], до 17:30 ч. на 23 април 2024 година

 

Експертите, искащи да се включат в процеса по засвидетелствуване на машините за гласоподаване, е належащо да имат пълномощия и опит в една или повече от следните области:

 

Angular:

- създаване на Angular/JS/TS софтуер;

- Static Application Security Testing (SAST) принадлежности на Angular приложения;

- Defensive programming, code review & analysis;

- IDE принадлежности – Eclipse, VS Code, други.

 

C++:

- създаване на C/C++ софтуер;

- Static Application Security Testing (SAST) принадлежности на C/C++ приложения;

- Defensive programming, code review & analysis.

 

OS security:

- Опит като инженер по сигурността;

- Debian/Ubuntu познания;

- Package Management (APT, SNAP);

- Linux OS architecture - services, kernel modules, packages, scanners - Nessus, Metasploit;

- Docker и създаване на Linux образи;

- Vulnerability Management, CVE assessment.

 

Министерството на електронното ръководство планува да притегли 10 външни специалисти за удостоверяването на машините за гласоподаване, а подборът ще бъде в осъществяване на одобрена от министър Валентин Мундров.

 

Постъпилите заявки за присъединяване в подбора и приложенията към тях, ще се преглеждат от комисия, назначена със заповед на министъра на електронното ръководство. Комисията ще преглежда постъпилите заявки и ще извърши преценка за сходството на подадените документи с оповестените условия.

 

Ако позволените претенденти са повече от нужния брой, комисията обществено ще извърши асортимент на инцидентен принцип всред позволените претенденти. Подборът следва да подсигурява обезпечаването на характерната експертиза.

 

Кандидатите, които дават отговор на условията, само че отпаднат при инцидентния асортимент, ще бъдат в лист с аварийни претенденти. След разглеждане на всички постъпили заявки и при нужда осъществяване на обществен инцидентен асортимент, комисията ще изготви протокол, който ще съдържа лист на позволените претенденти, отговарили на условията.

 

Ще има главен лист и авариен лист, както и лист на недопуснатите претенденти, като в него ще се посочат аргументите за недопускането им. Комисията неотложно ще уведоми по електронната поща всеки от претенденти в главния и аварийния лист, както и недопуснатите претенденти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР