Министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018

...
Министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018
Коментари Харесай

Четири български шивашки фабрики ще шият шаловете и вратовръзките за Председателството на ЕС


Министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 рестартира процедурата по изработването на подаръчни комплекти за участниците в събитията, които ще се проведат у нас от началото доникъде на идната година. Става въпрос за направа на дамски шалове и мъжки вратовръзки на обща стойност 446 250 лева без Данък добавена стойност, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От ведомството на министър Лиляна Павлова са изпратили предложения за договаряне без авансово съобщение до две пловдивски, една русенска и една ловешка шивашки заводи. Това се постанова, тъй като при първичния стадий на процедурата, нито една компания не беше подала документи за изработването на текстилните аксесоари.

Самата процедура е разграничена на две обособени позиции. Първата планува направа и брандиране на 900 първокласни и 16 000 общоприети шалове, които ще са с логото на българското председателство на Европейски Съюз. Втората е за направа и брандиране на 1100 първокласни и 20 000 общоприети вратовръзки, които също ще са с логото на председателството ни.

Очакванията са през първата половина на 2018-та година в София да се проведат над 200 събития, на които да участват над 20 000 участници. По традиция, всяка страна, която е хазаин на председателство на Европейския съюз, създава сувенирни дарове, като най-често за дамите това са шалове, а за мъжете – вратовръзки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР