Министерството на антиките на Египет съобщи, че е открило древно

...
Министерството на антиките на Египет съобщи, че е открило древно
Коментари Харесай

В Египет откриха древен некропол

Министерството на антиките на Египет заяви, че е разкрило антично гробище в град Миня в южната част на страната, осведоми ДПА.

Министър Халед ел Анани разясни, че огромният некропол съдържа златна маска, 40 саркофага, към 1000 скулптури, керамика, бижута и други артефакти.

Гробището е ситуирано на 4 километра северно от региона Туна ал Гебел.

Това е единствено началото на ново изобретение , считаме, че се нуждаем от минимум пет години, с цел да свършим работата в некропола, сподели министърът пред публицисти на мястото на откритието.

Археологическите разкопки в региона са почнали през 2017 година , стана ясно още от думите на Анани, който добави, че има археолози от Мюнхен, Хилдесхайм и Египет.

" Откритието е значимо, защото дава пояснение на няколко аспекта от живота на античните египтяни ", съобщи още министърът.

През последните месеци Египет разгласи няколко антични открития , в това число няколко гробници в южния град Луксор. По-рано този месец египетски археолози откриха гробница на 4 400 година наоколо до пирамидите в Гиза южно от Кайро. Гробницата е на висшата жрица Хетпет от Пета династия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР