Министерството, което отговаря за организацията на българското председателство на Съвета

...
Министерството, което отговаря за организацията на българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Павлова търси спонсори - сега с писмо, а по-късно и с прозрачна процедура

Министерството, което дава отговор за организацията на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, търси спонсори по подготовката на събитията по участието. Както към този момент OFFNews писа, това е станало с писмо на министър Лиляна Павлова до избрани браншови организации на 9 юни. 

От него излиза наяве, че са поканени четири от национално показаните работодателски организации плюс Сдружението на фамилния бизнес в България, което няма национално посланичество. В таблица е възложен обстоен лист с близо 60 продукта, от които има потребност председателството. Сред тях, с изключение на рекламни и брандирани материали, писалки тефтерчета и питиета, свързани с председателството, попадат и тоалетна хартия, течен сапун, салфетки и хартия за ръце.

В отговор до редакцията на OFFNews от министерството дадоха някои уточнения по отношение на търсенето на спонсори, като се базират на практиката при организацията на други ръководи. От писмото излиза наяве, че с цел да бъде обществена и транспарантна процедурата, следва да бъде направено рамково съглашение, което ще се гласоподава в Министерския съвет. В същото време обществено на уеб страницата на председателството, който към момента не е деен, се чака да бъде оповестен анонсът, с който към този момент избрана част от бизнеса е поканена за партньорство.

Докато бъдат изчистени дейностите по бистрота на процедурата, в листата попадат и артикули - преносими компютри и калъфи за тях, офис пакети и операционни системи, от които министерството има нужда още този месец. Остава неразбираемо по какъв начин постфактум ще бъде обезпечена бистрота на подаяние, което вероятно към този момент е изпълнено.

От друга страна без отговор остава въпросът на какъв принцип са подбрани организациите, към които е изпратено писмото. Очевидно е, че някои от тях са национално показани, само че в това време поканата не е пратена до всички от тях. От министерството уклончиво дават отговор, че остават отворени за диалози с всички представители на бизнеса и показват образци от други ръководи - Малта - 2017 година, Словакия - 2016 година, Кипър - 2012 година, както и на естонското председателство, което стартира на 1 юли тази година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР