Министерство на земеделието започва процедура за възстановяване на надвзетите суми

...
Министерство на земеделието започва процедура за възстановяване на надвзетите суми
Коментари Харесай

Започва възстановяване на надвзетите суми по заменки на земи в горски територии

Министерство на земеделието стартира процедура за възобновяване на надвзетите суми от бенефициенти, получили държавна помощ за горски заменки. Това разгласи на брифинг в Народното събрание министърът на земеделието Десислава Танева, представена от пресцентъра си.

Тя акцентира, че това са горските размени, осъществени в интервала 1 януари 2007 до края на януари 2009 година Тази сага стартира през първия мандат на ГЕРБ. Тогава министърът на земеделието информирапПрокуратурата за осъществените заменки. Неправителствени организации бяха уведомили към този момент Европейската комисия и тя стартира изследване съставлява ли това непозволена държавна помощ, напомни Танева.

По думите й точно в първия мандат на ГЕРБ бе натрапен мораториум върху изключването на сменените горски територия от горския фонд и смяната на предназначението. " Този мораториум след това бе имплементиран в горското законодателство, което е в действие и до през днешния ден. Европейска комисия се произнася, че осъществените заменки в интервала 1 януари 2007 година до 28 януари 2009 година съставляват държавна помощ, което е непозволено ", добави още земеделският министър. Тя уточни, че това е повода за оценяване и остойностяване на непозволено получената държавна помощ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР