Министерство на земеделието предлага две мерки, за да се гарантира

...
Министерство на земеделието предлага две мерки, за да се гарантира
Коментари Харесай

Само храни по БДС в детските градини и училищата

Министерство на земеделието предлага две ограничения, с цел да се подсигурява качеството на храната в детските градини и учебните заведения, съобщи Цветан Димитров, заместител министър на земеделието по време на Конференция по въпросите на здравословното хранене при децата в границите на единия от главните цели на Министерството на здравеопазването за интервала на Българското председателство „ Здравословно хранене при децата “.

За схемата „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “ се дават  20 млн. лева годишно, половината са от европейския бюджет, подсети Димитров. Цената на храните пораства, когато е дълга веригата от търговеца до учебното заведение. Затова Министерство на земеделието и храните предлага да се дава приоритет при избора на снабдител на производителите на плодове, зеленчуци и млечни артикули. Другото ни предложение е в учебни заведения и детски градини да се оферират единствено храни по одобрени стандарти – БДС или на браншовите организации. С тези два детайла целим да съкратим веригата при доставките на храни в учебните заведения и детските градини, да понижим цената и да подсигуряваме качеството на храната, добави Цветан Димитров.

Министерство на земеделието предлага в стратегиите на общопрактикуващите лекари и новия рамков контракт за 2018 година да залегнат ограничения за предварителна защита здравето на децата, заяви Жени Начева, заместник-министър на опазването на здравето. Тя подсети, че с обособени наредби Министерство на здравеопазването регламентира храненето при децата в другите възрастови групи. Съвместно с бизнеса и промишлеността започваме диспути по какъв начин да подобрим храненето при децата, съобщи Начева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР