Министерство на земеделието има готовност да увеличи с близо 1

...
Министерство на земеделието има готовност да увеличи с близо 1
Коментари Харесай

Държавата може да отпусне още 1 млн. лв. за съхранение на плодове и зеленчуци

Министерство на земеделието има подготвеност да усили с близо 1 млн.лв. бюджета по държавната помощ за „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева на днешното съвещание на Консултативния съвет по зарзаватчийство и зеленчукопроизводство.

Министърът посочи, че приемът на документи, който беше едномесечен, завършва през днешния ден. Държавната помощ бе утвърдена от Европейската комисия на 1 април. Схемата е създадена по предложение на браншовите организации в бранш „ Плодове и зеленчуци “, а срокът й на деяние е до 31.12.2020 година Нотифицираният оптимален бюджет по схемата за интервала, в който ще се ползва, е до 7, 2 млн. лв.. С решение на управителния на Фонд Земеделие половината от тях, в размер на 3, 6 млн. лв., се разпределени за тази година. Към 10-ти юни са подадени 55 плана и бюджетът за тях надвишава първичния избран подобен. Затова министерството има подготвеност да го усили.

Относно контрола във връзка приемането на обвързаната поддръжка от хората, които създават и продават, Десислава Танева бе безапелационна, че ще откликне на всички оферти, които са механически и ресурсно изпълними от администрацията. „ Предстои да създадем инспекции на всички биопроизводители, за които има подозрения за нередности, в случай че и Вие имате лист с такива, те ще бъдат включени “, уточни пред браншовите организации земеделският министър.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР