Министерство на земеделието, храните и горите предлага изтегляне на срока

...
Министерство на земеделието, храните и горите предлага изтегляне на срока
Коментари Харесай

МЗХГ предлага промяна на кандидатстването за Схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за Кампания 2020

Министерство на земеделието, храните и горите предлага евакуиране на периода за подаване на документи за реализация на продукцията по Схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. Това планува Проект за изменение на Наредба № 3 от 17.02.2015 година за изискванията и реда за използване на схемите за директни заплащания.

Тя е оповестена за публично координиране на страницата на МЗХГ. Предвижда се срокът за подаване на документи за реализация по схемите да бъде в интервала от 1 до 31 декември 2020 година, вместо от 1 до 31 януари на идната година, както е написано в Наредбата все още. Съответно, показаните документи за реализация на продукцията, би трябвало да са издадени в интервала от 1 февруари до 31 декември 2020 година, вместо от 1 февруари на годината на кандидатстване до 31 януари на идната календарна година.

Стопаните получиха още 2,5 млн. лева по размер 11 след корекции в биорегистъра на МЗХГ

Целта е инспекциите по показаните документи да бъдат осъществени един месец по-рано. Това ще докара и до по-ранно заплащане към бенефициентите, в интервал, когато то е належащо за обмисляне и подготовка на мероприятията за новия сезон.

По този метод ще се обезпечи по-ранна поддръжка за производители на плодове и зеленчуци. Срокът за изпращане на бележки и мнения по Проекта за изменение на Наредба № 3 могат да се изпращат до 29 юли 2020 година, в това число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР