Министерство на здравеопазването въвежда в експлоатация Национална информационна система за

...
Министерство на здравеопазването въвежда в експлоатация Национална информационна система за
Коментари Харесай

МЗ задейства Национална информационна система за борба с COVID-19

Министерство на опазването на здравето вкарва в употреба Национална осведомителна система за битка с COVID-19.
Системата обезпечава централизирано ръководство и предпазване на информация за всички диагностицирани и карантинирани лица и дава функционално поръчителство на всички способени институции, свързани с битката с COVID-19. Въвеждането на системата е предмет на Заповед № РД-01-184, издадена през днешния ден от министъра на опазването на здравето.
Достъп до регистъра на лицата, сложени под карантина и в домашна изолираност и са на лекуване като потвърдени случаи на ковид имат Всекидневно РЗИ вкарват данните за всички диагностицирани и канатнинирани лица в регистъра, според предписанията за слагане под карантина, издадени на тяхна територия. За всяко диагностицирано и карантинирано лице се. Лечебните заведения за болнична помощ също ежедневно попълнят регистъра. Въвеждат дата на постъпване на болния, клинично протичане на заболяването, положение, нужда от интензивно лекуване, осъществяване на дихателна реанимация, съпътстващи болести, излаз от лекуването и други
Органите на Министерство на вътрешните работи имат достъп до данните за диагностицираните и карантинирани лица, се споделя в заповедта.
Системата се обновява ежедневно, като данните се актуализират с новооткрити случаи на ковид и с измененията в положението на към този момент диагностицираните и карантинирани.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР