Министерство на здравеопазването ще прави нова обществена поръчка за високопроходими

...
Министерство на здравеопазването ще прави нова обществена поръчка за високопроходими
Коментари Харесай

МЗ пуска нова обществена поръчка за високопроходими линейки

Министерство на здравеопазването ще прави нова социална поръчка за високопроходими коли за Спешна здравна помощ. Това разгласи шефът на Дирекция „ Връзки с обществеността “ в Министерство на здравеопазването Мария Иванова, съобщи БГНЕС.

В здравното министерство обществено бяха отворени офертите за доставка на 400 оборудвани коли за спешна помощ за Спешната помощ по предпочитана ос 4 „ Регионална здравна инфраструктура “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година “, включваща четири обособени позиции.

По време на процедурата, която се организира в наличието на основаната за това комисия, представители на участниците, както и представители на медии, стана ясно, че в процедурата вземат участие 7 автомобилни компании, само че ценови предложения има подадени единствено за позиция 1 и 4, само че не и за 2 и 3.

„ Точно затова, още в днешния ден, ще бъде извършена среща с представителите на автомобилния бизнес, с цел да разберем от тях по какви аргументи не са подали оферта за позиция 2 и 3. След тази среща ще бъде квалифицирано още веднъж техническо задание и ще бъде оповестена нова социална поръчка, която ще бъде единствено за високопланинските коли за спешна помощ. Ще действаме във допустимо най-кратки периоди, защото този план е от особена значимост за обществото “, акцентира Мария Иванова.

Тя добави, че с отварянето на днешните предложения се обезпечава осъществяването на 5% от цената на плана и увери, че той не е заплашен от несъблюдение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР