Министерство на здравеопазването окончателно се отказа от недовършения строеж, който

...
Министерство на здравеопазването окончателно се отказа от недовършения строеж, който
Коментари Харесай

Здравното министерство окончателно се е отказало от недовършения строеж за детската болница

Министерство на опазването на здравето дефинитивно се отхвърли от незавършения градеж, който беше очакван да стане нова детска болница, оповестяват от самодейността " За същинска детска болница " във Facebook страницата си.

С писмо до Националната гражданска самодейност " ЗА същинска детска болница " заместник-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров оповестява, че на 5 юли Здравното министерство е изискало от своето сдружение " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД да се прекратят всички действия, свързани с осъществяването на контракта за инженеринг, както и всички произлизащи от него процедури по Закон за обществените поръчки, свързани с упражняването на самостоятелен строителен контрол и инвеститорски надзор.

Основание намират в " изразената позиция на Министерство на регионалното развитие, че е неприемливо изработването на Подробен организационен проект за споразумяване на градоустройствения статут на незавършения градеж ". Казусът с превръщането на остарялата постройка в нова национална педиатрия датира от години. Строежът е стартират през 1978 година Според инженери, архитекти и лекари няма по какъв начин в нея да се изпълнят нито актуалните условия, нито потребностите на педиатрите и пациентите.
https://www.facebook.com/detskabolnitsa/posts/367732351399387
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР