Министерство на здравеопазването обявява конкурс за възлагане управлението на МБАЛНП

...
Министерство на здравеопазването обявява конкурс за възлагане управлението на МБАЛНП
Коментари Харесай

МЗ обяви конкурс за директор на МБАЛНП „Св. Наум“ в София

Министерство на опазването на здравето афишира конкурс за възлагане ръководството на МБАЛНП „ Св. Наум “ в София. Към момента изпълнителен шеф на болничното заведение по неврология и психиатрия е акад. проф. доктор Иван Миланов.
Изисквания към претендентите са да имат образователно-квалификационна степен " магистър " по медицина или дентална медицина и подготовка по здравен мениджмънт. Могат да аплайват и лица с образователно-квалификационна степен " магистър " по стопанска система и ръководство и с добита просветителна или научна степен, компетентност или преминато образование за повишение на квалификацията в региона на здравния мениджмънт.
Кандидатите би трябвало да имат минимум пет години трудов стаж като доктор, надлежно доктор по дентална медицина, или икономист и би трябвало да имат добита компетентност и да не са осъждани на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент, в случай че са оправдани.
Те би трябвало да показват стратегия за развиването и активността на лечебното заведение за тригодишен интервал, а тематиките, предмет на събеседване с претендентите са: „ Мястото и ролята на лечебното заведение в системата на опазването на здравето, повишение качеството на здравното обслужване, цели за бъдещото развиване. “
Те ще би трябвало да дават отговор и на следните спомагателни въпроси по тематиката: характерности, обуславящи особеното място на лечебното заведение в системата на опазването на здравето в България; способи за възстановяване на финансовото положение на лечебното заведение; системи за ръководство на качеството в лечебното заведение и органи на ръководство на лечебното заведение – права и отговорности. По време на събеседването комисията по осъществяване на състезанията ще има право на други спомагателни въпроси от региона на здравния мениджмънт и настоящата нормативна уредба, прилагана при ръководството на държавните лечебни заведения.
Документите за присъединяване в състезанието могат да се получават от претендентите в лечебното заведение всеки работен ден до 18 юни, а се подават в деловодството на Министерство на здравеопазването 19 юни всеки работен ден. Конкурсът ще се организира на 20 юни от 10.30 часа в Министерство на здравеопазването.
Контролът по осъществяването на състезанията е предоставен на зам.-министър Жени Начева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР