Министерство на здравеопазването е създало максимална възможност да се проведат

...
Министерство на здравеопазването е създало максимална възможност да се проведат
Коментари Харесай

Разкриха ще има ли здравни мерки за изборите

Министерство на опазването на здравето е основало оптималната опция да се проведат изборите на 2 октомври при най-малко ограничавания, това съобщи пред медиите служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев.

" Реално никакви забрани не се постановат и никакви ограничаващи ограничения. Повечето са с целесъобразен темперамент ", добави отрасловият министър.

Той изясни, че главното, което би трябвало да се съблюдава, е проветряване на пространствата, съблюдаване на отдалеченост и стерилизация на работните места и машините, с които се работи в изборните секции.

Ограничителни ограничения към гласуващи няма.

По думите на министъра сега Коронавирус обстановката е спокойна.

" Няма никакво натоварване на лечебните заведения. Вече трета година сме в такава обстановка. Първата година беше по-трудно, тъй като лекарите в международен мащаб нямаха опит. В момента сме подсигурили системата с лекарства. Оставихме леглата в интензивните отделения в численост, както бяха по време на изключителната епидемиологична конюнктура. Така че ние имаме цялостната подготвеност, в случай че се наложи да реагираме. Силно се надявам, че даже да имаме повишаване на инфектираните, най-малко нашите усещания и тези на експертния съвет към Министерски съвет са, че тежестта на болестта няма да бъде във разновидността, който беше предходните години. Но даже да се получи такава обстановката, здравната система е готова, дано хората да са спокойни ", уточни още Меджидиев.

Ресорният здравен министър опроверга появилите се информации и още един път уточни, че в учебните заведения и детските градини няма въведени ограничаващи ограничения.

" Никой не се приготвя да затваря образователни заведения ", акцентира той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР