Министерство на здравеопазването е дало указания за прекратяване на договора

...
Министерство на здравеопазването е дало указания за прекратяване на договора
Коментари Харесай

МЗ прекратява договора за националната детска болница

Министерство на опазването на здравето е дало инструкции за преустановяване на контракта за инженеринг на националната детска болница. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.

През април 2020 година Министерството на здравеопазването е сключило с ДЗЗД „ Детско здраве “ контракт за инженеринг на „ Национална многопрофилна детска болница “, който планува реорганизация на постройка, несъществуваща в Подробния организационен проект на София.

През октомври 2020 година Министерството на здравеопазването е трансферирало правата си на възложител на компания „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД.

Същата през месец февруари 2021 година е поискала от Министерство на регионалното развитие да бъде издадена виза за планиране. Такава не е издадена от предходния министър на районното развиване. На 9 юли актуалният министър на районното развиване публично отхвърля издаване на виза за планиране.

Това прави невероятно осъществяването на публичната поръчка, заради което Министерството на здравеопазването е дало напътствие на шефа на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД да предприеме нужните дейности по прекратяването на контракта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР