Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани да не

...
Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани да не
Коментари Харесай

Външно министерство предупреди българите да не пътуват към Барселона

Министерство на външните работи предлага на българските жители да не подхващат без неотложна нужда пътувания до испанската самостоятелна област Каталуния и столицата й Барселона, защото в оставащите дни до края седмицата се чака повишаване на напрежението и опълчването сред протестиращите и органите за поддържане на публичния ред.
За 18 октомври, петък, е оповестена генерална стачка. Към блокирането на редица пътни автомагистрали и летища се прибавя нова вълна на политически митинги, изразяващи се в шествия на студенти, улични боеве, издигане на барикади, издигане на улични клади и продължителни демонстрации към държавни институции, чието местонахождение в действителност съответствува с основните туристически зони на огромните каталунски градове, предизвестяват от Министерство на външните работи.
Голяма е заплахата точно местата с главните забележителности да станат сцена на безредици и принуждение.
Препоръчваме на българските жители да не подхващат без неотложна нужда пътувания до Каталуния преди и по време на оповестената за петък генерална стачка, а непрекъснато пребиваващите в региона български жители или туристи да заобикалят регионите, в които се провеждат протестни мероприятия.
Остават в действие и предходните предизвестия и известия от Министерството на външните работи на България. Генералното ни консулство в Барселона и посолството ни в Мадрид наблюдават обстановката и са подготвени да оказват подпомагане при нужда.
Българските жители могат да се свържат с генералното консулство в Барселона на телефон: +34 937 969 950, както и на телефона за незабавни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в отвън работно време: + 34 678 013 846.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР