Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в

...
Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в
Коментари Харесай

Проверяват плаж заради сметка от 64 лв. за два чадъра и четири шезлонга

Министерство на туризма ще извърши незабавна инспекция на плаж в Слънчев бряг след сигнал в публичното пространство, съпроводен със фотография на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на повишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга. В случай че бъдат открити нарушавания, Министерството на туризма незабавно ще наложи глоба на стопанина на плажа, се споделя в известие на министерството.

Туристка от Казанлък популяризира във Facebook фотография на касовия бон на стойност 64 лв. за два чадъра и четири шезлонга, платени на 6 юни 2020 година на плаж в курорта. Жената разяснява с отвращение, че едно се приказва, а на място цените са други. Фотосът взриви обществените мрежи поради обещанията на министъра на туризма, че сянката и шезлонгът тази година ще са на алегорични цени или изцяло безвъзмездни. Уверенията пристигнаха от властта, с цел да се насърчат българите да предпочетат българското море, а не гръцкото.

Новите текстове в Закона за здравето, признати от Народното събрание плануват, че за лято 2020 година концесионерите и наемателите на морски плажове би трябвало да дават плажните такъми на цени, понижени с не по-малко от 50% от цените за предходната година. При неспазване на нормативните условия санкцията е 50 хиляди лева, а при наново нарушаване - 100 хиляди лева, припомнят от туристическото ведомство.

Задължение на министерството е да следи по какъв начин се съблюдават разпоредбите за работа на морските плажове през цялата година. При нарушавания и неспазване на законодателството глобите са безкомпромисни. Министерството на туризма приканва навреме да бъде осведомено при всевъзможни подозрения за осъществяване на непозволени дейности на територията на морските плажове.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР