Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в

...
Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в
Коментари Харесай

Министерство на туризма ще извърши проверка на плаж в Слънчев бряг

Министерство на туризма ще извърши незабавна инспекция на плаж в Слънчев бряг след сигнал в публичното пространство, съпроводен със фотография на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на повишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга. В случай, че бъдат открити нарушавания, Министерството на туризма незабавно ще наложи глоба на стопанина на плажа.

Новите текстове в Закона за здравето, признати от Народното събрание плануват, че за лято 2020 година концесионерите и  наемателите на морски плажове би трябвало да дават плажните такъми на цени, понижени с не по-малко от 50% от цените за предходната година.  Припомняме, че при неспазване на нормативните условия санкцията е 50 хиляди лева, а при наново нарушаване - 100 хиляди лева

Задължение на министерството е да следи по какъв начин се съблюдават разпоредбите за работа на морските плажове през цялата година. При нарушавания и неспазване на законодателството глобите са безкомпромисни.

Министерството на туризма приканва навреме да бъде осведомено при всевъзможни подозрения за осъществяване на непозволени дейности на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: [email protected].

Източник: Министерството на туризма
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР