Министерство на Северозападна България - писмо с такава идея изпратиха

...
Министерство на Северозападна България - писмо с такава идея изпратиха
Коментари Харесай

Правителството да създаде Министерство за Северозапада, искат Реформаторите

Министерство на Северозападна България - писмо с такава концепция изпратиха от Реформаторския блок на премиера Бойко Борисов.  " Съставихме отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов и го озаглавихме " Да спасим Северозапада ". Ние в " Реформаторския блок " се занимаваме от години с тази проблематика. Държим на районната политика като национална държавна районна политика и считаме, че изключително последната година тя е занемарена ".

Това съобщи доцент Борислав Великов, ръководител на партия " Българска нова народна власт ", на конференция на коалиция " Реформаторски блок – Глас национален " във връзка бездействието на страната по проблемите на Северозападна България. В конференцията взеха присъединяване още Филип Кирев, основен секретар на Съюз на демократичните сили, Иван Тодоров, секретар на Националния кординационен съвет на " Реформаторския блок ", и Найден Зеленогорски, член на ДБГ.  

В отвореното писмо " Реформаторският блок " упорстват да проведат среща с премиера Бойко Борисов, с цел да го уведомят какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати, с цел да се увеличи благосъстоянието на Северозапада.

Според Филип Кирев има разнообразни стопански ограничения, които могат да се подхващат като данъчни облекчения, приоритет при кандидатстване по оперативни стратегии и други. Той предложи да се сътвори фонд по сходство на Националния иновационен фонд, който да подпомага предимно започващи предприятия в Северозападна България, както и в другите едва развити райони. 

Друг тип инструмент за повишението на благосъстоянието на Северозападния район може да бъде премахването на налог облага за предприятията, които реинвестират в районите с ниски стопански индикатори.

Най-силният механизъм на страната да подкрепя районната стопанска система са оперативните стратегии. Идеята на " Реформаторския блок " е оптимално да се усили преференцията, която се дава като точки, във връзка с кандидатстващите общини и предприятия от Северозападна България. 

" Крайно належащо е също по този начин да се построи скоростен път от Ботевград до Видин, с цел да може да се облекчи трайно връзката в Северозападния регион. Други нужни инфраструктурни планове са скоростният път от Велико Търново до Русе и тунелът под Шипка ", уточни Найден Зеленогорски

Заленогорски сподели още, че " Реформаторският блок " възобновява концепцията, препоръчана преди 5 години, да се сътвори Министерство за Северозапада:

" Смятаме, че би трябвало да се направи промяма в структурата на държавното управление и да се сътвори ново министерство, което да се занимава с коренно решение на тези проблеми ".    
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР