Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури до 447.1

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури до 447.1
Коментари Харесай

Държавата дава до 447 млн лв. за ремонт на засегнати от свлачища пътища

Министерство на районното развиване и благоустройството ще обезпечи до 447.1 млн. лв. за подсилване на обекти от републиканската пътна мрежа, наранени от свлачищни и срутищни процеси в идващите три години, реши държавното управление на свое съвещание през днешния ден.

До 31 млн. лева се отпускат по бюджета на министерството за 2019 година Останалите 416.1 млн лева ще бъдат обезпечени от приходите от тол такси в интервала от 2020 - 2021 година.

С обезпечените средства ще се финансира осъществяването на геодезически измервания, инженерно-геоложки и хидрогеоложки изследвания, правене на механически планове и осъществяване на трайни укрепителни и предпазни действия по 74 сектора от републиканската пътна мрежа.

Сред обектите, по които ще се работи, са прави от пътищата: Соколовци - Смолян - Средногорци; Кочериново - Рила - Рилски манастир - Кирилова поляна; Костенец - Радуил - Боровец - Самоков; Мизия - Оряхово и други. Ще се изградят и контролно-измервателни системи за следващ мониторинг на териториите с изпълнени геозащитни ограничения и действия за стабилизиране на свлачищита и срутищата.

Гравитационните склонови феномени и процеси са едни от най-опасните стихийни бедствия, свързани освен с нанасянето на големи вреди, само че са и евентуална заплаха, застрашаваща живота и здравето на хората. Овладяването на сходен вид дестабилизационни процеси и феномени и бързото и навременно възобновяване на нанесените вреди от тях по републиканската пътна мрежа е приоритет за Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция " Пътна инфраструктура ", се споделя в претекстовете за решението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР