Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е предложило на

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е предложило на
Коментари Харесай

Предлагаме на китайци да строят тунела под Шипка

Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) е предложило на китайски вложители дружно да работят по построяването на тунела под Шипка. Ресорният заместник-министър Николай Нанков персонално е презентирал опциите за взаимни публично-частни партньорства в региона на пътната инфраструктура по време на среща с представители на Китайската асоциация на интернационалните контрактори, излиза наяве от известие на ведомството.

Автомагистралата „ Русе - Велико Търново “, дружно с тунела под връх Шипка и автомагистралата „ Черно море “ са вероятните обекти за взаимна реализация, обрисувани от Нанков. Аутобанът е продължение на българска територия на трансевропейския транспортен кулоар номер 9, свързващ Югоизточна Европа с Близкия Изток, а втория обект е част от транспортен кулоар номер 8 и директна връзка сред двете най-големи пристанища у нас – Варна и Бургас.

„ Тези планове имат извънредно висок капацитет за осъществяване на правилото на публично-частното партньорство, както и дават огромни благоприятни условия за осъществяване на задграничен бизнес интерес у нас “, акцентира зам.-регионалният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР