Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на финансите, Български

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на финансите, Български
Коментари Харесай

МРРБ, Министерство на финансите и ВиК подписаха оперативно споразумение

Министерство на районното развиване и благоустройството, Министерство на финансите, „ Български ВиК холдинг “ ЕАД и 10 районни ВиК оператора подписаха оперативно съглашение по Плана за възобновяване и резистентност. Проектът планува осъществяването на вложения, свързани с развиването и подобрението на ВиК инфраструктурата и услугите на територията на 10 области в страната.

„ Български ВиК холдинг “ ЕАД е краен адресат по план C9.Il „ Програма за изграждане/доизграждане/реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи, включително и пречиствателни станции за отпадъчни води за агломерациите сред 2000 и 10 000 е.ж, като десетте ВиК оператора се явяват сътрудници по плана със основни функционалности за осъществяване на заложените действия, на чиито територии ще се извършват вложенията.

Сключеното съглашение урежда финансовите параметри, обсега и отговорностите, заложени в ограниченията за осъществяване, като с реализирането на дейностите се планува:

- създаване на 7 нови ПСОВ за агломерации сред 5000 и 10 000 е.ж.

- реорганизация на 3 съществуващи ПСОВ за агломерации сред 5000 и 10 000 е.ж.

- реконструкция/ създаване на 150 км водоснабдителни мрежи;

- реконструкция/ създаване на 220 км канализационни мрежи.

Стойността на инвестицията е близо 400 млн. лева без Данък добавена стойност и включва планиране, строителство, авторски и строителен контрол и ръководство на плановете.

С реализацията на вложенията ще се доизградят и усъвършенстват ВиК мрежите и оборудванията в засегнатите обитаеми места, ще се реализира сходство с настоящото националното и европейско законодателство в региона на опазването на околната среда и качеството на водите, предопределени за консумация от индивида. Изпълнението на ограниченията ще обезпечи по-добро качество на предоставяните ВиК услуги за потребителите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР