Министерство на регионалното развитие и благоустройството изпрати писмо до кметовете

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството изпрати писмо до кметовете
Коментари Харесай

МРРБ изтегли писмото, с което позволяваше на заличени от списъците да гласуват, ако си платят тока

Министерство на районното развиване и благоустройството изпрати писмо до кметовете на общини след запитвания на жители, които не са могли да упражнят правото си на глас на плануваните за 29 октомври 2023 година локални избори за кметове и общински съветници.

Писмо от районния министър обрисува необикновеният метод, по който можем да удостоверим желанието си за гласоподаване

След изчерпателен разбор на нормативната уредба Министерство на районното развиване и благоустройство откри, че част от текстовете в Изборния кодекс съдържат законова недостатъчност, която би могла да докара до друга процедура по сходни случаи. Пропуските в законодателството следва да се обсъдят в необятен публичен спор, в спокойна и отдалечена от избори конюнктура.

Поради обстоятелството, че писмото стана обект на предизборна корист в последния ден на акцията преди балотажа за кметове на 5 ноември 2023 година, то бе изтеглено.

Дискусията ще се възобнови след изборите, с цел да се подсигуряват по неоспорим метод изборните права и отговорности на българските жители. Изчистването на законовите празноти в Изборния кодекс ще бъде сложено още веднъж на дневен ред след идния втори тур на локалните избори.

Висока е изборната интензивност в Хасково

Приоритет в работата на Министерство на регионалното развитие е, съгласно пълномощията му, да подсигурява провеждането на почтени и свободни избори при прецизно съблюдаване на настоящото изборно законодателство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР