Министерство на регионалното развитие и благоустройството е поискало увеличение на

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството е поискало увеличение на
Коментари Харесай

МРРБ са поискали 3,9 млрд. лв. увеличение на бюджета си, сочи писмо от Караджов

Министерство на районното развиване и благоустройството е поискало нарастване на бюджета си с 3,9 милиарда лв., сочи писмо от министър Гроздан Караджов, публикувано от " Продължаваме промяната ".

 

То е изпратено до медиите по отношение на изказванието на Караджов, че " в никакъв случай не е желал тези пари ". В изказване пред медиите той сподели " Това, което ви беше показано през вчерашния ден, като главен проблем, че съм изискал 3,9 милиарда лв. в допълнение за бюджета на Министерство на регионалното развитие, е неистина. Аз в никакъв случай не съм желал тези пари. Няма нито един ред с такива претенции ".

От писмото, която носи подписа на Гроздан Караджов, ясно се вижда, че има поискано нарастване на бюджета на министерството с 3 949 350 000 лв.. Поискани са и спомагателни заплащания към бюджетното салдо в размер на още 50 милиона лв..

 

Около 2,8 милиарда лв. от средствата са планувани за настоящи поправки, а останалите – 1,16 милиарда лева за главен ремонт и създаване на инфраструктурни обекти. Писмото тук!

 

Сред тях се отличават най-много построяването на Автомагистрала " Хемус " – 314 654 000 лева; 610 243 000 лева за пътя Видин - Благоевград; 57 810 540 лева за подсилване на свлачища; 115 640 000 за построяването на Лот 2 от Автомагистрала " Струма " ; 63 308 000 за Автомагистрала " Русе - Велико Търново ".

 

 

Документът е адресиран до финансовия министър Асен Василев и е с дата 6 юни тази година.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР