Министерство на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект на Закон

...
Министерство на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект на Закон
Коментари Харесай

Предложение: окончателно да отпаднат BG паспортите за инвеститори

Министерство на правораздаването разгласява за публично разискване план на Закон за изменение и допълнение на Закона за българското поданство. С приемането на новите текстове ще отпадне опцията чужденците, получили статут на непрекъснато пребиваващи у нас против вложения, да получават след това поданство при доста облекчени условия, оповестяват оттова.

Същото ще важи и за членовете на техните фамилии. Условията ще са годни и за предприемачите, нараснали инвестицията си при същите условия на закона до стойност минимум два милиона лв..

" Практиката демонстрира, че кандидатстващите за придобиване на поданство на тези учредения са получили позволение за непрекъснато престояване заради направени инвестиции най-вече в закупуване на държавни скъпи бумаги на стойност над един милион лв. или са вложили сума над един милион лв. в лицензирана кредитна институция по контракт за доверително ръководство, надлежно са нараснали инвестицията при същите условия до два милиона лв. - пресмятат от Министерство на правосъдието. - Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско поданство или на някой от идващите стадии на производството постоянно се оказва, че инвестицията не е налична заради осъществена продажба на закупените скъпи бумаги. "

Казано с думи елементарни - искащият купува и след това продава ДЦК, като междунвременно взимат български, разбирай - европейски паспорт, той и фамилията му.

" Установени са случаи, в които при направено влагане посредством контракт за доверително ръководство лицето не има банкови сметки и не е записано като вложител в съответната банка, посочена от него за влагане на своя капитал под формата на парични средства или други финансови активи. Същевременно лицата, кандидатстващи за придобиване на българско поданство на това съображение, го получават доста по-бързо и без да са длъжни да владеят български език и да се откажат от досегашното си поданство, което ги облекчава доста ", откриват в претекстовете иси от Министерство на правосъдието.

С измененията се регламентират и нови съкратени периоди за произнасянето на Министерството на правораздаването, ДАНС и Министерство на вътрешните работи в обособените стадии на производството (па принцип молбите за поданство се преценят от комплициран междуведомствен съвет, б.р.). За да се избегне нерегламентираното закъснение при възлагане на спомагателни инспекции на претендентите, срокът на процедурата по приемане на поданство стопира да тече по време на инспекциите. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР